Karnevál Velencében (1 éj szállással)
 
Olaszország / Észak-Adria / Velence
Utazás módja:
Busszal
Ellátás:
Reggeli
Szálláskategória:
Program szerint
Szobatípus:
2 ágyas szoba
Időtartam:
1 éj
Utazás azonosító:
594444


Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.

 

Időpont: 2024. február 02-04.

Utazás:         emelt szintű vagy emeletes autóbusszal

Találkozás:   6:45 órakor a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás:        7:00 órakor

Elhelyezés:   Jesoloban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban

Ellátás:         reggeli

Program
Dél-Európában a farsang az év egyik legnagyobb ünnepe volt, olyan időszak, amikor viszonylag büntetlenül, nyíltan is ki lehetett mondani a dolgokat. A farsangi időszak januárban kezdődött és a nagyböjthöz közeledve nőttön-nőtt az izgalom. Az ünnepet a szabad ég alatt rendezték Velencében a Szent Márk téren. A velencei karnevál hatalmas színjátékhoz volt hasonló, ahol az utcák alkották a színteret, a városlakók voltak a színészek és egyben a nézők is. A közönség az otthonából az erkélyről nézhette az eseményeket. A velencei karneváli maszkok nagyon népszerűek voltak Európa többi országában is, Magyarországra Mátyás király korában Olaszországból hozatták az álarcokat és a karneváli ruhákat. A velencei Karnevál napjainkra igazi idegenforgalmi látványosságnak számít.

1. nap: Elutazás péntek reggel 7 órakor a Népliget, Planetárium melletti parkolóból. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül Triesztig. Érkezés Triesztbe 15 óra körül. Triesztben rövid városnézés keretében megnézzük a történelmi városközpontot, a Piazza Unità d'Italia teret, mely Európa egyik legnagyobb tengerparti tere. Figyelemre méltó épületek, kávézók és éttermek veszik körül. Itt találjuk a trieszti Canale Grande-t is, a festői csatornát, amely a központ szívében halad át. A városnézés után utazunk Jesoloba, ahol érkezés után elfoglaljuk a szállásunkat, és elfogyasztjuk a vacsoránkat.

2. nap: Reggeli után buszra szállunk és irány Punta Sabbioni, ahonnan behajózunk Velencébe. A nap további részében szabadidő áll rendelkezésre. Ami vár bennünket, a Szent Márk téren és a belvárosban ünnepség, parádé történelmi kosztümökben (álarcosok, pantomimesek, zenészek). Szerelmeseknek idén is ajánljuk a gondolázást, ínyenceknek pedig a pezsgő hangulatú pizzériákat. Megtekintésre javasoljuk: Rialtó-híd, Szent Márk tér, Doge-palota, Campanille, hajókázás a Canale Grandén. Szabadidő egész nap. Fakultatív program lehetőség a szigetekre: Murano - Burano útvonalon (25,-€/fő). A kirándulás alatt megnézhetjük a muranoi üveggyártás és a buranoi csipkekészítés remekműveit. Mindkét sziget e tevékenységeknek köszönhetően lett világhírű.  Kérjük foglalásnál jelezze, részvételi szándékát! Este 21.00-kor hajóval visszautazás Punta Sabbioni-ba, ahonnan 22-kor indulunk buszunkkal Budapest felé. Folyamatos utazás, éjszaka a buszon, várható érkezés hajnali 5-6 óra körül.


Részvételi díj: 48.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 39.990,- Ft/fő

Az autóbuszon kötelezően fizetendő: 45 €/fő
(hajójegy (Szent Márk térig), városi illeték és egyéb járulékos költségek)
Félpanzió felár: 6.200,- Ft/fő 

Egyágyas felár: 14.000,- Ft/fő          

BBP + stornó biztosítás: 2.970,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.500,- Ft/fő

 

Program változtatás jogát fenntartjuk!


Részvételi díj: 48.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 39.990,- Ft/fő

Az autóbuszon kötelezően fizetendő: 45 €/fő
(hajójegy (Szent Márk térig), városi illeték és egyéb járulékos költségek)
Félpanzió felár: 6.200,- Ft/fő 

Egyágyas felár: 14.000,- Ft/fő          

BBP + stornó biztosítás: 2.970,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.500,- Ft/fő

 

Program változtatás jogát fenntartjuk!