A Mátra legszebb kilátói: Kékes, Galyatető, Sástó
 
Magyarország / Észak-Magyarország / Mátraszentimre
Utazás módja:
Busszal
Ellátás:
leírás szerint
Szálláskategória:
Program szerint
Szobatípus:
Program
Időtartam:
1 nap
Utazás azonosító:
594443


Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.

Időpont: 2024. január 21.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.00 órakor


Program

Első állomásunk az ország legmagasabban elhelyezkedő települése Mátraszentimre, ahol a Felső-Mátra legöregebb templomát keressük fel, melyet különleges fekvése miatt három falu templomaként is emlegetnek. Itt található a Mátra Ásványház, mely nem csupán egy ásványokat bemutató múzeum. Hazánkban egyedülálló módon az idelátogatók bepillantást nyerhetnek az ásványvágó-és csiszoló műhely életébe is, ahol síkcsiszolatok, marokkövek és ékszerek készülnek. Az UV kamrában az ultraibolya fény hatására „világító ásványokra” csodálkozhatunk rá.

 Utunk a 781 méter magas Vöröskő-hegy tetején található Vöröskő-kilátóhoz vezet. Feljutni a kilátóhoz az 500-600 méter hosszú, enyhén emelkedő úton lehet. Visszatérünk Mátraszentimre síparkjának Hüttéjébe, ahol lehetőségünk lesz egy forraltbort és egy finom gőzgombócot elfogyasztani. Következő megállónk a szomszédos Galyatető, második legmagasabb hegyünk. Mielőtt felérnénk, megcsodálhatjuk a Kodály templomot, majd a „Nagyszálló” épületét. Innen egy könnyű sétával érjük el a nemrég felújított, 990 m magasságban épült Galya kilátót, melyben egyedülálló módon éjszakázni is lehet.

  Innen már csak egy ugrás az ország legmagasabb pontja, a Kékestető. 1014 méter magas csúcsáról indul hazánk leghosszabb lesiklópályája. A Kékestető kilátó 45 méter magasságban található, míg a fedett körpresszó 42 magasan helyezkedik el. Tiszta égbolt mellett, északi irányban még a Tátra vonulatai is feltárulhatnak.

Innen már hazafelé vesszük az irányt, de még útba ejtjük, lefelé ereszkedve, legmagasabban fekvő tavunkat, Sástót. Itt található az egyik legszebb panorámát nyújtó mátrai kilátó, amit egy üzemképtelen fúrótoronyból alakítottak ki, melyet a tó mellett haladó tanösvény segítségével tudunk megközelíteni. A kilátó 53 m magas, ahogy felsétálunk a lépcsőkön, megfigyelhetjük a különleges kialakítású szerkezetet. A kilátótorony tetejéről a Mátra-hegyvidék egyik leglenyűgözőbb panorámája tárul elénk, mindenképp megéri a fáradságot. Várható visszaérkezés Budapestre 19 óra körül. Belépők: kb. 2.000,- Ft/fő

 


Részvételi díj: 15.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 8.690,- Ft/fő


Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

Program változtatás jogát fenntartjuk!


Részvételi díj: 15.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 8.690,- Ft/fő


Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

Program változtatás jogát fenntartjuk!