Rijekai karnevál (non-stop)
 
Horvátország / Kvarner-öböl / Rijeka
Utazás módja:
Busszal
Ellátás:
Önellátás
Szálláskategória:
Program szerint
Szobatípus:
Szállás nélkül
Időtartam:
1 nap
Utazás azonosító:
592022


Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.

Leírás: Buszos utazás a rijekai karneválra! Az Adriai-tenger partján több helyen is a karneválé a főszerep februárban! A velencei karnevál mellett a másik legizgalmasabb karneváli forgatag a szintén tengerparti Rijekában kerül megrendezésre! Tartson velünk Ön is egy felejthetetlen kalandra!

Ellátás: Önellátás

Közlekedés: Autóbuszos utazás

Program: 1.nap:

Indulás 0:00-kor, szombatról-vasárnap virradó éjjel (Budapest, XIV. kerület, Olof Palme sétány 5., Városligeti csónakázó és Műjégpálya). A vidéki felszállást kérjük, foglaláskor jelezzék! Folyamatos buszos utazás Rijekába rövid pihenőkkel. Éjszaka az autóbuszon.
2.nap:
Vasárnap reggel megérkezünk az Adriai-tenger partjára, Rijekába (Fiuméba), a Monarchia egykori legnagyobb kikötővárosába. Gyalogos városnézésünk során megtekintjük az óvárost, a Szent Vitus Dómot, a Városházát, az Óratornyot, az épségben megmaradt barokk palotákat, a Trisat-i várat. Délután szabadprogram és részvétel a rijekai karneválon, azaz a Rijekai Nagy Parádé programjain.
A rijekai karnevál egy hatalmas felvonulás több mint 100 csoporttal, amelyek egymással versengenek a ,,Legjobb karneváli csoport" címért; a verseny az egész várost lázban tartja! A felvonulásra nemcsak Horvátország minden részéről érkeznek csoportok, hanem Szlovéniából, Belgiumból, Montenegróból, Szerbiából, Macedóniából, Olaszországból és más országokból is. A karneválkirálynő és Rijeka polgármestere vezeti a felvonulást, majd a végén a nagyszínpadra állva köszönti az összes felvonuló csoportot. A főszínpad közvetlenül a fiumei városháza mellett található és a karneváli körmenet hivatalos végét jelzi. Amint az utolsó farsangi csoport a főszínpadhoz ér, a fiumei karneváli felvonulás hivatalosan is véget ért. A felvonulás körülbelül öt órán át tart. Több mint 100 csoport mutatja be egyedi jelmezét, feldíszített járművét és mutatványát. A felvonulók színes forgataga, az élő zene és az árusok garantálják a fergeteges hangulatot!

Délután 17 óra körül indulunk haza. Érkezés a kiindulási helyre a késő éjszakai órákban.

Rijekai karnevál (non-stop)

o Autóbuszos utazás
o Utaskísérő
o Rijekai karnevál
o Rijekai városnézés

További fontos tudnivalók:

o A vidéki fel- és leszállási helyek mindig a menetirány szerinti oldalon találhatók. Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon! Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor! A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak a felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!
o Az indulás előtt egy héttel semmilyen módosítás nem lehetséges (név, út, időpont, biztosítás, vacsora, stb.)
o Névmódosítás, felszállásihely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő megfizetése esetén lehetséges.
o Az autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók!
o Az utazások az időjárástól függetlenül indulnak, javasoljuk az évszaknak megfelelő öltözködést, illetve hátizsákot, amely tartalmaz némi szendvicset és vizet, esős időjárás esetén esőkabátot.
o Az ülésrend a fix ülőhely feláras helyeken kívül a befizetések sorrendjében kerül beosztásra az indulás előtt. Fix ülőhely: 3.000 Ft/fő foglaláskor fizetendő. Akik együtt jelentkeznek, mindenképp egymás mellett ülnek.
o 20.000 Ft/fő alatti részvételi díj esetén a részvételi díj egy összegben fizetendő jelentkezéskor!
o 35 fő alatti létszám esetén 2.000 Ft/fő felár fizetendő, erről indulás előtt kapnak értesítést e-mailben.
o Az iroda a program változtatás jogát fenntartja.
o A pihenőhelyek mosdóinál fizetni kell, így jó, ha rendelkezik apró pénzzel.
o A belépők árát az utaskísérő/idegenvezető szedi össze a buszon. Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel készülni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból. A feltüntetett árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, parkolás, foglalási/szervezési költség, stb.). A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek. Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerülnek.
o A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.
o Az autóbuszon elektromos roller valamint kerékpár szállítása biztonsági okokból tilos!
Az utazó köteles úti okmánya érvényességéről és a járványügyi előírásoknak megfelelő igazolásokról gondoskodni. Kérjük, hogy a foglalás és az utazás közötti időben is kísérjék figyelemmel az aktuális szabályozásokat! E miatt meghiúsult utazásért az utazásszervező irodát nem terheli semmilyen fizetési, kártérítési kötelezettség.

A program az időjárástól függetlenül indul. A változtatás jogát irodánk fenntartja!

UTASBIZTOSÍTÁS: Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy az utazáson való részvétel feltétele az érvényes utasbiztosítás megléte. Amennyiben irodánknál kötötte, egyéb teendője ezzel kapcsolatban nincs. Ellenkező esetben viszont felszállás előtt idegenvezetőnknek/csoportkísérőnknek szükséges bemutatni az utazás időtartamára szóló, non-stop asszisztenciával rendelkező utasbiztosítási kötvényt. (Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem elegendő, viszont az ellátáshoz szükséges, illetve megkönnyíti az ellátást).

Kérjük indulás előtt ellenőrizzék mobiltelefonjuk működését, rooming szolgáltatásukat a mobil szolgáltatójuknál! Amennyiben a programban változás lesz, sms-ben értesítjük önöket. Ha a telefon ki van kapcsolva, vagy nem működik a rooming szolgáltatás, nem tudjuk Önöket elérni, felelősséget nem vállalunk, az utazási irodát kártérítési felelősség nem terheli!

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?horvatorszag

*VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. EU utaztatási szabályozás és az egészségmegőrzés védelme érdekében kötelező a VOX készülék használata! A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 EUR-+ áfa-t számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.


Az ár tartalmazza:

 • Az autóbuszos utazás és az utaskisérő költségeit.

Az ár nem tartalmazza:

 • BBP biztosítás (70 éves korig): 600 Ft/ fő
  BBP biztosítás (70 éves kortól): 1.200 Ft/fő

  Adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő

  Parkolás + városbelépési díj: 10 EUR (helyszínen kötelezően fizetendő)

  *VOX készülék: 650 Ft/fő (foglaláskor kötelezően fizetendő)

  35 fő alatti létszám esetén 2.000 Ft/fő felár fizetendő, erről indulás előtt kapnak értesítést e-mailben.

  Városnézés alatt mindent kívülről tekintünk meg, plusz költség nincs!

Az ár tartalmazza:

 • Az autóbuszos utazás és az utaskisérő költségeit.

Az ár nem tartalmazza:

 • BBP biztosítás (70 éves korig): 600 Ft/ fő
  BBP biztosítás (70 éves kortól): 1.200 Ft/fő

  Adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő

  Parkolás + városbelépési díj: 10 EUR (helyszínen kötelezően fizetendő)

  *VOX készülék: 650 Ft/fő (foglaláskor kötelezően fizetendő)

  35 fő alatti létszám esetén 2.000 Ft/fő felár fizetendő, erről indulás előtt kapnak értesítést e-mailben.

  Városnézés alatt mindent kívülről tekintünk meg, plusz költség nincs!