Petőfi 200 - emléktúra
 
Magyarország / Kirándulások Belföldön / Kirándulás Belföldön
Utazás módja:
Busz
Ellátás:
leírás szerint
Szálláskategória:
Program szerint
Szobatípus:
Időtartam:
Utazás azonosító:
511332


Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.


Időpont:
  2023. március 19.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.45 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett) 

Indulás: 8.00 órakor

Kétszáz éve született a költőfejedelem. Petőfi az a költő, akiről mindenki tud valamit. Már kis korunktól megtanuljuk élete fontosabb időpontjait és helyszíneit, 1848-49-es szerepvállalását, az Anyám tyúkját vagy éppen a Nemzeti dalt. Nélküle szerényebb lenne nemzettudatunk, eggyel kevesebb nagy figurája lenne az amúgy elég tarka magyar irodalomnak, szegényebbek lennénk sok szép verssel és anekdotával, valamint számtalan Petőfi-emlékhellyel. És szegényebbek egy Nagy Példaképpel! Ezen a napon rá emlékezve életének fontos helyszíneit keressük fel.

Program

A költő több alkalommal megfordult Dömsödön, Dunavecsére, illetve Szalkszentmártonra történő utazásai során, amikor a szüleit látogatta meg. Ilyenkor kis pihenőket iktatott be utazásai során: nagyon kedvelte a Duna-partot, így esett a választása Dömsödre. Itteni emlékeit kutatjuk először. Szalkszentmártonban áll a „112 vers háza”, amit egykor Petőfi édesapja bérelt, és vendégfogadóként, mészárszékként bérelt. Ma múzeum látható az épületben. Dunavecsén szintén Petrovics István egykori mészárszéke állt, de Petőfi látogatásai során soha nem itt szállt meg. „Kis lak áll a nagy Duna mentében.” írta a még ma is álló nádfedeles épületről, melyben egy kiállítást nézhetünk meg. Kiskőrös mára már szinte zarándokhely. A szülőház mellett álló kétszintes emlékmúzeumban Petőfi életútját bemutató állandó kiállítást láthatunk. Kiskunfélegyháza Petőfi életének első hat évében töltött be fontos szerepet. A gyermekkor meghatározó emlékeivel az itteni Petőfi Emlékházban ismerkedhetünk. Várható visszaérkezés Budapestre 20 óra körül. Belépők: kb. 3.000,- Ft/fő. 

 


Részvételi díj: 13.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 8.990,- Ft/fő 

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő


Program változtatás jogát fenntartjuk!


Részvételi díj: 13.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 8.990,- Ft/fő 

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő


Program változtatás jogát fenntartjuk!