Rimini - Észak-olasz csillagtúra: tenger és városok
 
Olaszország / Közép - Adria / Rimini
Utazás módja:
Repülő
Ellátás:
Reggeli
Szálláskategória:
Program szerint
Szobatípus:
2 ágyas szoba
Időtartam:
7 éj
Utazás azonosító:
503076


Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.

Leírás

1. NAP Utazás Olaszországba
Repülés Budapestről Olaszországba, Riminibe. Idegenvezetőnk fogadja Önt, majd transzfer a hotelbe. Szállás Rimini környékén (Hotel Vienna Ostenda vagy hasonló).

2. NAP Rimini
A mai nap középpontjában, félnapos kirándulásunk keretében Rimini áll, mely az Adriai-tenger partjának népszerű üdülőközpontja. Festői, homokos tengerpartja, és a lassan mélyülő víz sok pihenni vágyót vonzanak. A város történelmi nevezetességgel is büszkélkedhet. A római aréna 12.000 fő befogadására volt alkalmas. Az amfiteátrum maradványai azokat az időket idézik fel, amikor a gladiátorok grandiózus, dicsőséges küzdelmei zajlottak itt a 3. században. A város jelentős szerepet töltött be a Római Birodalom korában: ennek ékes bizonyítéka Augustus diadalíve, a város egykori kapuja. Visszatérés a hotelbe.

3. NAP Szabadidő vagy fakultatív: San Marino
Szabadidő, vagy a mai napon egész napos fakultatív kirándulás vár ránk: San Marino. Ez a világ egyik legkisebb országa, kisvárosnyi lakossággal (kb. 34.000 fő), Olaszország szomszédságában. A törpeállamot Itália teljesen körbefogja. A bélyeggyűjtők körében ritka kincsnek számítanak az itteni egyedi bélyegek. A főbb nevezetességek közé tartozik a Palazzo Valloni, a múzeummal és galériával, és a neogótikus stílusban épült kormányzósági palota A világ legősibb köztársaságának gyökerei egészen 301-ig nyúlnak vissza. A törpeállam egyben a vásárlók paradicsoma is: olcsón lehet itt luxusmárkák termékeit megvenni. Sétát teszünk a San Marino Outlet Experience -ben, a bevásárlóközpontban, ahol adózhatunk a vásárlás örömeinek (többek között Prada, D&G, Versace termékekre vadászhatunk). Visszatérés a hotelbe.

4. NAP Szabadidő vagy fakultatív: Velence
Szabadidő, vagy a mai napon egész napos fakultatív kirándulás vár ránk: A program egyik csúcspontját jelenti a mai napon Velence (egész napos). Ez a világ egyik legszebb, legromantikusabb városa, mely egy igazi ékkő, sokak bakancslistájának első helyezettje. Az V. században alapított, 118 szigetecskéből álló Velence egésze egy csoda. A lagúnákon ringó gondolák jellegzetes, csíkos pólós evezőseikkel, a mesés épületek, a megkapó szépségű paloták, a szinte tapintható történelem számos művészt és filmest ihlettek meg. Az építészetben a gótikus, reneszánsz, és barokk stílusok dominanciája figyelhető meg A Szent Márk-tér galamboktól, és a turisták nyüzsgésétől életteli, ugyanakkor időtlen. A város épületeiben a legnevesebb mesterek alkotásait őrzik, melyek a művészet hallhatatlanságát hirdetik. Itt található a Dózse-palota, a dózsék egykori rezidenciája, a tengeri köztársaság erejének egykori szimbóluma, és itt magasodik a 99 méter magas Campanile, azaz a harangtorony is. Az impozáns Rialto-hidat a 16. században vehették használatba a járókelők. Érdemes letelepedni a Szent Márk-téren egy pohár processo-t kortyolva, kipróbálni a gondolázás életre szóló élményét, vagy felkeresni a Peggy Guggenheim Múzeumot melynek egy 18. századi palota ad otthont, és ahol modern művészeti alkotások tekinthetőek meg. Visszatérés a hotelbe.

5. NAP Gradara és Gabicce Mare
Félnapos programként a mai napon először Gradara felé indulunk. Garada, a középkori város meghatározó eleme a vár, melynek munkálatai már a 12. században megkezdődtek. Megismerhetjük Francesca és Paolo legendáját, mely az ősi várkastélyhoz kötődik: itt lelték végzetüket. Tragikus szerelmüket az Isteni színjátékban Dante örökítette meg. Délután Gabicce Mare felé tartunk, mely Gradarától mintegy 6 kilométernyire lelhető fel. Ez a festői tengerparti városka Marche régió északi részén fekszik, az Angyalok Öblénél, a zöldellő Saint Bartolo-hegy ölelésében. Felkeressük a városközpontot. Visszatérés a hotelbe.

6. NAP Szabadidő vagy fakultatív: Bologna
Szabadidő, vagy fakultatív: egész napos kirándulásunk Bologna-ba visz minket, melyet i.e. az 5. században alapítottak az etruszkok. A város a legrégebbiek közé tartozik az országban, és történelmi, kulturális emlékei, múzeumai miatt az egyik legkedveltebb úti cél. Itt található a világ egyik legősibb egyeteme-1088-ban alapították. A híres Két Torony a város szimbólumának számít. A középkori városközpont a 12. században épült, ahol a művészet, a kultúra, és a gasztronómia elbűvölő keveréket alkot. A méltóságteljes Piazza Maggiore a város szíve--lelke, főtere, történelmi pillanatok tanúja. Az Enzo Palota is a közelben található. A kulináris élmények itteni fellegvára a Fico Ételpark, ahol a kávérajongóknak érdemes megkóstolni az itteni feketét. Visszatérés a hotelbe.

7. NAP Pesaro és Urbino
Félnapos kirándulásunkon elsőként Pesaro bűvöl el minket. Az Adria-parti, körülbelül 95.000 lakosságú várost homokos tengerpartja mellett történelmi városközpontja is közkedveltté teszi az utazók körében. Délután Urbino vár ránk, az olasz reneszánsz egyik ékköve, mely 1998-ban lett az UNESCO Világörökség része. Körülbelül tizenötezren élnek a mintegy 485 méter magasan, dombos területen fekvő városkában. Sétánk során érintjük a történelmi központot, a a Palazzo Ducale-val (hercegi palota), melynek építése a 15. században kezdődött, és a reneszánsz stílus képviselője. Visszatérés a hotelbe.

8. NAP Hazautazás
A reggelit követően a gép indulásának függvényében transzfer a repülőtérre, hazautazás Magyarországra. Életre szóló élményekkel gazdagodva érkezünk haza.

FONTOS INFORMÁCIÓK
A belépéshez útlevél vagy új személyi igazolvány szükséges, mely min. az utazás utolsó napjáig érvényes.
Olaszország: 2022. június 1. napjától a beutazás járványügyi korlátozások nélkül lehetséges. San Marino: Jelenleg az Olaszországból, vagy a harmadik országokból San Marino-ba történő belépés esetén nincs járványügyi korlátozás.
Kiegészítő fakultatív programok vásárlására a helyszínen nyílik lehetőség. A programváltozás jogát fenntartjuk, a kirándulások sorrendje változhat! Az út indításához minimális csoportlétszám (min. 30 fő) szükséges!

Az ár tartalmazza

Repülőjegy oda-vissza - Ryanair vagy hasonló légitársasággal
Reptéri illeték
Repüléshez kapcsolódó szolgáltatások
Feladott poggyász, kézipoggyász, repülőtéri check-in.
Transzfereket
Kirándulóprogramokat:
Rimini, Gradara és Gabicce Mare, Pesaro és Urbino
Szállás középkategóriájú hotelben
Olaszos reggelit
Magyar nyelvű idegenvezetés
Kollégánk ismerteti a körutazásban foglalt programokat, látnivalókat és egyéb lehetőségeket. Ezenkívül ott-tartózkodásuk alatt mindenben készséggel áll utasaink rendelkezésre.

Egyéb

Egyágyas szoba felár (külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén): 49.990Ft/fő/teljes utazás
Idegenforgalmi adó: A helyszínen fizetendő, a helyi előírásoknak megfelelően (kb 2 euró/fő/éj)
Amiket ajánlunk Önnek:
Biztosítási csomag (Baleset és poggyászbiztosítás 4.560Ft és útlemondási biztosítás 6.900Ft) 11.460 Ft
Vacsoracsomag: 39.990 Ft/fő (napi vacsorák)
Fakultatív programcsomag: 59.990 Ft/fő - San Marino, Velence, Bologna

Fakultatív programok

San Marino, Velence, Bologna

Hotel

Hotel Vienna Ostenda 4*

Járatok