Hófödte pilisi tájakon
 
Magyarország / Kirándulások Belföldön / Kirándulás Belföldön
Utazás módja:
Busz
Ellátás:
leírás szerint
Szálláskategória:
Program szerint
Szobatípus:
Program
Időtartam:
1 nap
Utazás azonosító:
495799


Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.

 

Időpont: 2022. január 23.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.00 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.30 órakor

Program

Hegy, folyó és síkvidék találkozik ezen a tájon. Ez a fenséges táj évmilliók alatt formálódott, alakult a most látható együttessé. Legmagasabb kiemelkedése a Pilis tető 756 m. A Pilisben több mint 230 barlangot tartanak számon. De a természet szépségei mellett a történelem gazdagsága miatt is érdemes felkeresni ezt a vidéket. A táj őstörténetéhez tartozik, hogy Budakalászon találtak rá a régészek Európa egyedülálló kocsi modelljére. A középkori keresztény kultúra legszebb emléke a Pilisszentkereszti ciszterci kolostorrom. De ez a terület az egyetlen magyar alapítású rend, a pálosok hazája is.

 Program

Első megállónk Üröm. A település különleges látnivalója József nádor fiatalon elhunyt feleségének, I. Pál orosz cár lányának Alekszandra Pavlovnának sírkápolnája. A nagyhercegnő újratemetése 2004-ben volt a felújított sírhelyen.

Pilisszántó a következő állomás, mely az utóbbi időben valóságos zarándokhellyé vált. Itt egy szakrális sétát teszünk a Csillagösvény nevű tanösvényen a Boldogasszony Kápolnához. A Makovecz Imre által tervezett épület elől csodálatos panoráma nyílik a tájra. A terület legújabb látnivalója az Áldást osztó Jézus szobor, amely a Szikla Színház feletti párkányon kapott helyet. A túra enyhén emelkedő, kb 1 km hosszú.

Dobogókőn a térség legmagasabb pontján, a gyönyörű panorámát biztosító teraszon áll Téry Ödön emlékműve. Egy kellemes séta során megismerhetjük a település további látnivalóit. Betérhetünk a Zsindelyes Vendégházba, melyet Makovecz Imre tervezett. Leereszkedhetünk a Siketnémák Mária Kegyhelyéhez. Innen alig egy km távolságra található a Rezső kilátó, ahonnan az egyik legszebb kilátás nyílik a dunakanyari hegyvidékre.

Pilisszentlélek határában az idilli környezetben elhelyezkedő XIII. századi Pálos kolostor szépen felújított romjaival találkozhatunk, ahol annak idején Nagy Lajos király is megfordult. Kb 1 km jól kiépített, de kissé emelkedő út. Kesztölc – Klastrompuszta. A pálosok ősmonostorát itt építették fel egy XIII. századi épület felhasználásával. A Szent Kereszt monostor a XIV. század elejéig a rend központja volt. Ma a gótikus szerzetesi templom és a kolostorhoz tartozó kápolna falmaradványai láthatók. Dömös - különleges román stílusú műemléke a látványosan helyreállított prépostsági altemplom. A prépostságot és káptalant a 12. század elején Könyves Kálmán öccse, Álmos herceg alapította. 

Belépő: kb. 1.000,- Ft/fő. Visszaérkezés Budapestre 18-19 óra körül.


Részvételi díj: 9.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 6.190,- Ft/fő


Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő
 

Program változtatás jogát fenntartjuk!


Részvételi díj: 9.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 6.190,- Ft/fő


Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő
 

Program változtatás jogát fenntartjuk!