Plitvicei Tavak És Krka Nemzeti Park 3 Nap/2 Éj ***
 
Horvátország / Krka Nemzeti Park / Krka Nemzeti Park
Utazás módja:
Busz
Ellátás:
Választható
Szálláskategória:
Hotel ***
Szobatípus:
Társított...
Időtartam:
2 éj
Utazás azonosító:
392080


Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.

Rövid ismertető:
Tartson velünk oda, ahol a víz az úr. Barangoljunk együtt Horvátország két legismertebb nemzeti parkjában és hagyjuk, hogy ámulatba ejtsenek minket a sebesen száguldó folyók, a magasból lezúduló vízesések és mesés tájak egyvelege. Programunk során megismerjük a Plitvicei tavak és a Krka Nemzeti Park csodás vidékét és a környező, híres dalmát városokat is.

Utazás: légkondicionált autóbusszal (WC, videó, italautomata). Nincs éjszakai utazás!
Szükséges úti okmány: érvényes kártyás személyigazolvány vagy útlevél.

Szállás: H. ALBA***  Sv Filip Jakov- Biograd és Zadar között  (2-3 ágyas szoba, fürdőszoba, TV, ingyenes WiFi, erkély)

Ellátás (krt): 2 reggeli (svédasztalos), felár ellenében svédasztalos vacsora.

Fel- és leszállási lehetőség: Budapest (Blaha Lujza tér és BAH csomópont), Budaörs, Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.

Időpontok: 2019.
Május 02-04.  
Június 01-03.

Szeptember 27-29.

Program: 1. nap: Zadar
Indulás reggel 6 órakor. Késő délutáni órákban érkezés Zadar óvárosba. A történelmi belváros számos magyar vonatkozású emléket őriz. Felkeressük a nevezetességeket (Nagy Arzenál, Szt. Donát templom, Szt. Anasztázia székesegyház, római fórum), meghallgatjuk a tengeri orgonát, megcsodáljuk a ,,nap üdvözletét" - séta a természetes fényt kibocsátó "univerzumban". Zadartól elbúcsúzva irány a tengerparti szállásunkra. 

2. nap: Krka vízesés, Skradin, SibenikReggeli után elindulunk a gyönyörűséges Krka Nemzeti Park felé, mely a Plitvicei-tavak mellett a leglátogatottabb horvát nemzeti park. Megcsodáljuk a zuhatagrendszert, a vízeséseket, ahol 100 méter széles víztömeg, 5 teraszról, 17 lépcsőn keresztül zuhan alá. A Krka folyó zubogásán felül élvezhetjük a környező ösvényeken megtett sétákat is. Ezek az ösvények főként az ősi idők útjainak vonalát követik, amiről számos kőhidacska is tanúskodik. Ezután buszunkkal átmegyünk  Horvátország első városába, Skradinba. Rövid séta a városban, majd irány Sibenik, melynek vára már messziről hívogatja a látogatókat. Az UNESCO védelme alatt álló Szt. Jakab székesegyház uralja ezt a szépséges várost. Élményekkel telve indulhatunk vissza a szálláshelyünkre. 

3. nap: Plitvicei- tavak
Az ízletes reggeli után elbúcsúzunk a tengertől. Irányunkat a Világörökség részeként, Európa-szerte ismert, lenyűgöző természetvédelmi terület felé vesszük. A Plitvicei-tavakat és vízeséseinek kavalkádját fedezzük fel. A tájat a folyamatosan változó karsztbarlangok, varázslatos zuhatagok és zubogók sokaságának különleges természeti szépsége jellemzi. Vízen ringatózó hajókról és fából készült kis hidakon, ösvényeken sétálva, időnként lépcsőkön át megközelíthető  csodálatos tájak ejtenek minket ámulatba.  A Nemzeti Park 16 tóból és számtalan káprázatos vízesésből áll. Szállás a tengerparton. Az ott töltött idő kb. 5 óra, mely idő alatt kb. 6-8 km gyaloglásra kell számítani. A kb. 5 órás túra, kijelölt gyalog- és hajóútvonalakon történik, mely együttesen teszi a teljes kirándulást. A kiránduláson mindenki saját felelősségére, fizikai és egészségügyi állapotának ismeretében vesz részt.
Utunkat Magyarország felé vesszük, majd hazaérkezés esti órákban.

Néhány kedvcsináló videó: 

Zadar: ITT!
Sibenik: ITT!
Plitvicei-tavak: ITT!

Felárak és belépők:
Egyágyas felár nélkül foglalható, amennyiben vállalja a garantált társítást 2-3 ágyas szobában!
Üdülőhelyi díj 12 év felett
: 1200 Ft/fő/2éj.
2 vacsora: 4 500 Ft/fő
3. ágy kedvezmény 12 évig: 2.000 Ft/fő

Belépők a helyszínen:
* májusban:
 165 HRK/fő (Plitvice Nemzeti park: 90 HRK/fő, Krka Nemzeti Park 75 HRK/fő, 7-18 éves kor között 50% kedvezmény a belépőjegyárakbó)
* juniusban és szeptemberben: 400 HRK/fő (Plitvice Nemzeti park: 250 HRK/fő, Krka Nemzeti Park 150 HRK/fő7-18 éves kor között 50% kedvezmény a belépőjegyárakból)

Minimum létszám: 35 fő. 
Figyelem: társítási lehetőség 2-3 ágyas szobákban!

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, szállást reggelivel, programokat, magyar idegenvezetőt.

A részvételi díj nem tartalmazza: baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját (Classic: 1695 Ft/fő), útlemondási díjat (1,3%), foglalási díjat (1500 Ft/fő), üdülőhelyi díjat és a belépőket, valamint a felárakat.