Szilveszter Horvátországban 4 Nap/3 Éj ***
 
Horvátország / Kvarner-öböl / Rijeka
Utazás módja:
Busz
Ellátás:
Félpanzió
Szálláskategória:
Hotel ***
Szobatípus:
Társított...
Időtartam:
3 éj
Utazás azonosító:
322043


Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatod is!
Bizonyos árak csak a szállásra vonatkoznak, vagy nem tartalmaznak minden útiköltséget. Kérjük nézd meg az ajánlat részletes árinformációit.

Rövid ismertető: Szilveszterezett már sokszor, de így még nem!! Hűvös éjszakában forró hangulatú utcabál az Adria mellett!!!

Utazás: légkondicionált autóbusszal (videó, italautomata) Nincs éjszakai utazás!
Szükséges útiokmány: érvényes személyigazolvány vagy útlevél.

Szállás: Rijeka- Hotel Neboder 3*
A szálloda 10 perc sétára található Rijeka központjától és kb. 400 m-re a tengertől. Szobák: 2 ágy (pótágyazható), fürdőszoba hajszárítóval, TV, telefon, ingyenes WiFi.

Ellátás (krt): 3 félpanzió (svédasztalos reggeli és vacsora). Szilveszter este normál ellátás, gálavacsora nincsen.

Fel- és leszállási lehetőség: Budapest (Blaha Lujza tér és BAH-csomópont), Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.
Vidéki gyüjtőjáratos felszállások (Ft/fő oda-vissza): 
Nyiregyháza, Deberecen, Miskolc: 8.990,-
Gyöngyös, Eger: 7 590,-

Időpontok:
2018.12.29-2019.01.01.

Program: 1. nap Zágráb, Rijeka
Indulás reggel 6.00 órakor Budapestről. A déli órákban Zágráb-ba érkezünk és megismerkedünk a város szépségeivel: főtér, a neobarokk Színház épülete. A felsővárosban megtekintjük a neogótikus stílusú Szt. Markó templomot és teret, a kőkaput valamint a többi, gazdag múlttal rendelkező épületet. A városnézés után mindenki kedve szerint kiválaszthatja a számára legvonzóbb óévi vásárt a város valamely terén vagy kis utcáján, ahol felváltva sorakoznak a különböző stílusú standok, zenés műsorok, a sok ízletes forralt bor és vidám arcok. Élményekkel telve irány az Adria partja. Érkezés Rijeka-ba, szállás elfoglalása és vacsora.

2.nap: Rijeka, Trsat vára, Opatija
Az ízletes reggelit követően, idegenvezetőnkkel gyalogos városnézés keretében megismerkedünk Rijeka város szépségeivel, és felkutatjuk a magyar vonatkozású emlékeket, valamint a Monarchia idejéből híressé vált kikötőt. Természetesen, a rijekai piacot sem hagyjuk ki. Tovább utazunk Opatija-ba, mely patinás villáival, épületeivel, parkjával és utcáival ejt rabul mindenkit. A városnézést követő szabadidőt megkoronázhatják egy romantikus sétával a Lungo Mare tengerparti sétányon. Élményekkel telve indulunk, a középkori, Rijeka fölé magasodó Trsati várba, mely a Frangepán és a Zrínyi családok lakhelyéül szolgált. A várat 11.000 kis égővel ünnepi ruhába bujtatják és ezzel egyedül áló élményt nyújt. Udvarából gyönyörködünk a Kvarner-öböl fantasztikus panorámájában. Vacsora előtt még mindenkinek lehetősége van egyénileg felfedezni Rijeka rejtett utcácskáit. 

3.nap: Pihenés vagy fakultatív program: Rovinj, hajókázás, Pula
Ezen a napon eldöntheti, hogy Rijeka-ban, pihenéssel tölti-e az egész napot, vagy inkább megismeri a csodás Isztriát, és részt vesz a fakultatív kiránduláson. Reggeli után irány Rovinj, ahol helyi idegenvezetővel megismerjük a város szűk utcáit, melyek a hegyre kapaszkodva viszik fel a látogatót a Szt.Eufemia templomig. Óvárosát már a VII. században megerősítették városfalakkal és 7 ajtóval, melyek közül három a mai napig megmaradt és őrzi ősi titkait. Sétánkat megszakítjuk egy frissítő, 1 órás hajókirándulással. A tengeren ringatózva csodálhatjuk meg a várost és a körülvevő fantasztikus szigeteket. A szépséges látvány mellett koccintunk egy pohár pezsgővel a búcsúzó óévre. A hajókázás után utunk Pula felé vezet tovább. Teljesen más színben pompázik ez a nagyváros, kikötőjével és a római korból maradt műemlékeivel, melyek közül a legismertebbek közé tartozik a lenyűgöző amfiteátrum, a római Colosseum "ikertestvére" (Arena, Arany kapu stb.). Felejthetetlen élményekkel telve térünk vissza vacsorára a szálláshelyre. Részvételi díj: 30 EUR/felnőtt, 20 EUR/gyermek.
A szilveszteri vacsorához ünnepi ruha nem szükséges, mert csak klasszikus vacsorát tálalnak a szállodában. Ezt követően kényelmes cipőben és meleg ruhában kimegyük a főtérre, az utcabálba. Élőzenés koncertek, ünnepi hangulat és vidám arcok várnak minket és nyugodtan táncra is perdülhetnek a forgatagban. Éjfélkor, tűzijáték mellett köszöntjük az újévet! Mindenki addig ünnepelhet, táncolhat amíg a lába bírja. Mindazok, akik már nem tudnak lépést tartani az ünneplőkkel, nyugodtan visszasétálhatnak a szállodába.  

4. nap pihenés, hazautazás
Az év első délelőttjét mindenki a kedve szerint töltheti el, sétával vagy kávézással vagy sima lazítással a kék Adria mellett. Délben elhagyjuk a szállodát, búcsút intünk a tengernek és a hegyek felé vesszük az irányt. Visszaérkezés Budapestre esti órákban.

Egy kis izelitő videó a Rijekai szilveszterról ITT

Felárak és belépők: Egyágyas felár nélkül foglalható, amennyiben vállalja a garantált társítást 2-3 ágyas szobában!

Kedvezmények:
- 3. ágyon: 12 évig 30%; 12 évtől 10%

Fakultatív program (min 25 fő esetén):
- Pula, Rovinj, hajókázás*: 30 EUR/felnőtt, gyermek 12 évig 20 EUR/fő.
* hajókázás az időjárás függvényében!

Belépők a helyszínen: kb. 100 HRK/fő.

Minimum létszám: 35 fő.
Figyelem! Társítási lehetőség 2-3 ágyas szobákban!

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, szállást félpanzióval, magyar idegenvezetőt.

A részvételi díj nem tartalmazza: baleset-, betegség -, és poggyászbiztosítás díját (Classic: 2260 Ft/fő), útlemondási díjat (1,3%), foglalási díjat (1500 Ft/fő 12 év felett), üdülőhelyi díjat, fakultatív programot és a belépőket.